Global Exploration

“Together one World!”

1. Doel

Na een eerste Xplore-reis naar Peru in 2006 zorgden de deelnemende leerlingen heel enthousiast voor hun draagvlakversterking. 20 Leerlingen vertelden ieder het verhaal aan meer dan 150 personen. Nieuwe scholen hebben zich de opeenvolgende jaren aangemeld. Om alle werkzaamheden te coördineren startten we eind 2006 de stichting Global Exploration. Sinds dat moment reisden vele jongeren ieder jaar de hele wereld over. De Nederlandse en lokale leerlingen leerden van elkaars culturen en spraken over verschillende crew-onderdelen: gezondheid, natuur, onderwijs en sport, en cultuur en fairtrade.

2. Scholen voor scholen

Niet met lege handen reizen is ons streven. Daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken. Zelf bouwen en zien dat het bijeengebrachte sponsorgeld goed besteed wordt. Ook vorig jaar werd er bijna € 150.000,- aan de “scholen voor scholen” en “handen uit de mouwen” projecten besteed.

3. Voorbereiding

Na een informatieavond in september volgt de selectie van leerlingen. In november en december wordt het project gestart. In januari volgt de officiële opening met alle deelnemers van alle scholen. Vervolgens een kennismakingsweekend met je school en 6 masterclasses op de eigen school.

4. De reis - Togo

Togo wordt ook wel ‘mini Afrika’ genoemd vanwege het zeer gevarieerde landschap. Het kleine land gelegen in Westelijk Afrika is relatief onbekend. Dit maakt van Togo een ideale bestemming voor de avontuurlijk ingestelde en nieuwsgierige reiziger, die graag van de gebaande paden afgaat. Het land kent een zeer rijke cultuur en een gastvrije, vriendelijke bevolking die je graag laat deelnemen aan het kleurrijke dagelijks leven en laat proeven aan de onovertroffen Togolese keuken die bekend staat in de West Afrikaanse regio. Global werkt samen met scholen uit de zuidelijke regio. Milieuprojecten en het werkprojecten zoals het opknappen van een plaatselijk ziekenhuis zijn onderdeel van het programma. Togo is een avontuur en we nemen je graag mee op ontdekkingsreis.

5. Nazorg

Bij terugkomst vertellen de leerlingen hun verhaal. Samen schrijven we een boek, wel 150 pagina’s vol, over al onze projecten in Indonesië, China, Cambodja-Thailand, Tanzania, India, Peru, Nepal , Zuid-Afrika en Togo

6. Bekostiging

Ieder project kost geld. Wij gaan de uitdaging aan om samen met scholen en leerlingen het noodzakelijke geld bij elkaar te brengen. Voor de reis en voor de goede doelen.

Minimaal is een eigen bijdrage van  € 900,- en een sponsorbijdrage van € 1800,- nodig.

De afgelopen jaren leerden we dat geen uitdaging te groot is en dat onze leerlingen samen het onmogelijke meer dan waar maakten.

Op 29 september Is er een informatieavond voor leerlingen en ouders in de aula om 20.15 uur. Hopelijk tot dan.

Zie ook www.globalexploration.nl