Nieuws

Zoon mevrouw Ortmans schrijft kinderboek 'Prins Nora' voor het goede doel

01 februari 2019

De zoon van onze docente Nederlands mevrouw Ortmans is jubileumprins Bas I van V.V. De Eekheuëre in Heerlen geworden en heeft een kinderboek geschreven 'Prins Nora'. De Limburger omschreef het boek als 'een geëmancipeerd kinderboek'. Het boek gaat immers over een meisje dat ervan droomt om prins Carnaval te worden.  

Naast de droom om zelf ooit prins te worden, heeft Bas een passie voor schrijven. In samenwerking met Amber Delahaye (illustrator) en Hans Souren (vormgever) heeft hij afgelopen jaar gewerkt aan dit kinderboekje. In een vraaggesprek met Frank Benneker van De Limburger gaf Bas aan hoe hij tot dit idee van Prins Nora was gekomen. "Ik was halverwege een boekje over een jongetje dat jeugdprins werd, toen ik mezelf vroeg: waarom gaat dit nu weer over een jongen? Ik heb een dochtertje en ik wil dat zij in een wereld opgroeit waarin niet tegen haar gezegd wordt dat iets niet kan omdat ze als meisje geboren is." Of de droom van Nora werkelijkheid wordt is te lezen in het boek.  

Het eerste exemplaar overhandigde Bas zaterdag 19 januari aan de Kerkraadse zanger Jack Vinders. Hij ontving dit boek als ambassadeur van Lobstar, want naast dat het een mooi kinderboek is, wordt de opbrengst van de eerste druk geschonken aan deze stichting die vakantieweken in Limburg organiseert voor kinderen met kanker. De tweede druk gaat naar Samen succesvol voor Kika en de derde druk gaat naar het Ronald McDonald Huis Maastricht. 

Het boekje kost €11,00 en en is te bestellen via een mailtje naar: , maar daarnaast kun je het ook rechtstreeks bestellen bij mevrouw Ortmans.