Nieuws

Werkstuk in coronatijd

18 juni 2020

Aniek Thomas uit Evw3b geeft een toelichting bij haar werkstuk: 

"Ik heb een tekening gemaakt die te maken heeft met het coronavirus. Ik leefde me in, in een meisje dat het coronavirus heeft opgelopen en in quarantaine zit. Ze is bang door al het nieuws wat langskomt in de kranten en wat ze dagelijks leest. Haar longen zijn ernstig beschadigd door het coronavirus. De slotjes en de ketting in haar haar staan voor de Lockdown. De zwarte strepen die vanuit het coronavirus gemaakt zijn, geeft de invloed aan dat het coronavirus heeft op de longen van het meisje en op het nieuws over de hele wereld. Ook hebben de dikgedrukte woorden te maken met waar het coronavirus invloed op heeft.

De traan op haar wang is omdat de ziekenhuizen zo vol zijn dat ze helemaal alleen op een kamer ligt en haar ouders niet kan zien en ze haar ouders mist. Een van de symptomen van corona zijn onder andere dat spieren verzwakken, daarom heeft ze blauwe plekken op haar lichaam van het vallen en een ander symptoom is koorts vandaar haar rode wangen. De sleutel bij het coronavirus staat voor het coronavirus dat controle heeft over de Lockdown, want met de sleutel kun je de slotjes openmaken.

Ik heb deze tekening gemaakt, omdat ik het leuk vind om te tekenen en vooral omdat dit zo’n aparte situatie is allemaal. Ik vind het belangrijk om in te zien hoe het voelt voor iemand van mijn leeftijd om het coronavirus te hebben en om bewust te zijn van de gevolgen op je gezondheid en op de rest van je leven, want op je longen zul je altijd littekens houden. Door deze tekening te hebben gemaakt, heb ik me zo goed mogelijk proberen in te leven in zo’n persoon.

Ik heb veel tijd gehad om deze tekening te maken, dus ik heb de Anselbode (de krant in Eygelshoven) bijgehouden en heb alle stukjes tekst met betrekking tot corona verzameld, uitgeknipt en geplakt."