Nieuws

Uitwisseling met Rovigo (Italië) voor 3 vwo

21 september 2018

Dit schooljaar bestaat de mogelijkheid voor 18 à 20 leerlingen van 3 vwo om deel te nemen aan een 6-daagse uitwisseling met een middelbare school in Rovigo (Italië)). Het gaat om onze partnerschool Liceo Statale Celio-Roccati (www.roccati.com), waar wij al jaren een zeer goede samenwerking mee hebben.         

Rovigo is een stad in de Noord-Italiaanse regio Veneto, die in het noorden wordt begrensd door de rivier de Adige en in het zuiden door de rivier de Po. De oudste vermelding van de stad dateert uit de tiende eeuw onder de naam Rhodigium. Tegenwoordig is Rovigo een moderne plaats voorzien van goede verbindingen met de nabijgelegen steden Padua en Ferrara. Ook Bologna en Venetië zijn van hieruit zeer goed bereikbaar. Het gebied rondom de stad, die ongeveer 52.000 inwoners telt, draagt de naam Polesine en is een belangrijk landbouwgebied.

Het thema van het uitwisselingsproject is: ”Widening horizons”

Leerlingen gaan hiermee aan de slag door het maken van excursies en het uitvoeren van projectwerkzaamheden. Het verblijf van alle deelnemers vindt over en weer plaats in de betrokken gastgezinnen.                          

De uitwisseling zal plaatsvinden in de periode van januari-april 2019 waarbij onze school als eerste het gastheerschap op zich zal nemen.

De kosten voor deelname aan dit project bedragen € 325,- per deelnemer.

De begeleidende docenten zijn dhr. El Hassouni  en mevr. De Wilde. Vanaf dinsdag 25 sept. zijn de aanmeldingsbrieven verkrijgbaar bij ondergetekende. Een ouderavond over deze uitwisseling staat gepland op dinsdag 9 okt. om 19.00u in de Martinzaal!                                                                                                                   

Meer informatie is verkrijgbaar bij mevrouw Van Buren,                                  

Coördinator Internationalisering.

kjwm.buren-pisters@charlemagnecollege.nl