Nieuws

Uitwisseling I.I.S.S. “Ettore Majorana” in Scordia

18 november 2019

Mevrouw De Wilde en meneer El Hassouni blikken terug op de reis naar Sicilië. 

Domenica 3 nov. De reis naar Sicilië is heel soepel verlopen. De gastgezinnen stonden al te wachten op luchthaven. Eerste welkomstberichten kwamen van hen kwamen bij de landing al binnen. Een fijn, warm ontvangst en daarna ging iedereen met zijn familie mee.

Lunedì 4 nov. Mooie ochtend in Militello doorgebracht. Naast een museum en een prachtige kerk ook een olijfolie fabriekje middenin het centrum bezocht. Zoveel olie op geroosterd brood mogen proeven als we wilden. Delizioso. De middag werd met de families doorgebracht.

Martedì 5 nov. Vandaag hebben we in de ochtend de vulcaan Etna bezocht. Na een flinke klim was het genieten van een fenomenaal uitzicht. Daarna zijn we even gestopt bij een honingfabriekje, waar we na wat uitleg alles mochten proeven en natuurlijk konden kopen. De middag brachten we door in Taormina, waar een heel bijzondere arena ligt. In één blik zie je tegelijkertijd de arena, het stadje, de zee, de Etna en een stralende zon. Prachtig!

Mercoledì 6 nov. Een verrassend bezoekje was het vandaag aan het nationale onderzoeksveld voor citrusvruchten. We werden allemaal erg gelukkig van het zelf mogen plukken van sinaasappelen en vooral meteen ter plekke opeten. Daarna op naar Siracusa, waar we op een bijzonder punt hebben gestaan: links Romeinse resten van een paardenracebaan en rechts een grotgevangenis van de Grieken. De echo in de grot was indrukwekkend. De hele dag geweldig mooi weer gehad, volop zon. Maar na wat rondlopen in de stad werden we beetje overvallen door een flinke regenbui, dus plu op en snel naar de bus.

Giovedì 7 nov. Dagje Catania vandaag. Enkele mooie gebouwen bekeken, maar vooral tijd om lekker vrij rond te lopen, sfeer te proeven en winkeltjes en eettentjes te ontdekken. Iedereen heeft wel wat kunnen kopen en we zijn het allemaal wel eens dat Catania een mooie stad is, waar je heerlijk een dagje kunt doorbrengen.

Venerdì 8 nov. Na het ontbijt op weg naar de luchthaven. De tussenstop in Rome verliep soepel. Aangekomen in Nederland kwamen we tot de conclusie dat we het de hele week erg getroffen hadden met het weer op Sicilië, 23-24 graden en veel zon. De kou en regen viel ons dan ook een beetje koud op het dak.