Nieuws

Joany Hiemstra over het bezoek aan de CUBE in Kerkrade

25 november 2019

Wij zijn op 14 november met onze klas (Evw3a) onze BV docent mevrouw Lancee en onze docent Duits mevrouw Schiffelers naar de CUBE geweest. We kregen rondleiding van Marina. Wij zijn begonnen op de 4e verdieping. Daar vertelde Marina ons iets over design. Ze heeft gezegd dat alles ooit is ontworpen dus eigenlijk is alles design. Je kan iets goeds ontwerpen door design thinking. Daar bedoelen ze mee dat je eerst moet kijken of er een probleem is. Daar moet je dan een oplossing voor bedenken. Je moet het ook eerst laten testen door mensen. Anders maak je iets wat niemand ooit zou kopen. Zoals Colgate tandenpasta.

Na de hele tentoonstelling op de 4e over design gingen we een verdieping naar beneden. Toen kregen we een rondleiding op de 3e verdieping. Daar stond een tentoonstelling die ook te zien was in New York. Die tentoonstelling ging vooral over nieuwe materialen, stoffen en design die te maken hebben met het verbeteren van het milieu. Wij kregen veel dingen te zien zoals bijvoorbeeld: een krukje dat in de zee heeft gestaan en nu helemaal vol was met kristallen.

We hebben ook een nieuw materiaal gezien en dit materiaal was van plastic. Alleen zag je dat niet want, het was plastic dat veel te lang in de zee had gelegen.

We hebben ook een film gezien van een witte neushoorn. Daarvan was namelijk het laatste mannetje uitgestorven.

Ook hebben we de geur van een uitgestorven bloem kunnen ruiken. En er waren ook allemaal lampen met uitgestorven en populaire vlindersoorten erin. Als je langs die lampen liep begonnen ze allemaal te bewegen. Achter die lampen zie je ook de cabine waar je die uitgestorven bloem kon ruiken.

Na die tentoonstelling hebben wij nog even met de designers beneden gepraat. Die hadden een opdracht gekregen om het ouder worden van mensen leuker te maken. Om hen te helpen met die opdracht hadden ze mensen gevraagd hoe hun leven uit ziet en hoe ze dachten dat hun toekomst eruit kwam te zien over een aantal jaren.

Na dat gesprek konden we nog even vrij rondlopen en toen gingen naar huis. Het was een hele leuke dag bij de CUBE en we hebben veel nieuwe dingen gezien en geleerd.