Nieuws

Ilona Vermeer naar de finale van de Junior speaking contest

12 april 2019

Jaarlijks nemen de leerlingen van twee en drie tvwo deel aan de junior speaking contest. Een wedstrijd waarbij gezocht wordt naar de leerling die het beste in het openbaar kan speechen. De docente Engels organiseert een klassikale ronde waarbij de leerlingen een Engelse speech voorbereiden en deze voordragen voor de klas. De top drie gaat door naar de schoolronde van de junior speaking contest. De leerlingen dragen hun speech nogmaals voor en beantwoorden nu vragen van de jury. De wedstrijd is dus interactief. De jury beoordeelt de speeches op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht. Ook weegt de jury de presentatie mee en de manier waarop de leerlingen vragen beantwoorden. We sluiten deze schoolronde altijd af met het bepalen van de winnaars voor zowel de tweede als de derde klas. Dit jaar werd Ilona Vermeer onze afgevaardigde voor de tweede klas en Esmée Evertz onze afgevaardigde voor de derde klas, zij namen voor onze school deel aan de regionale ronde van de junior speaking contest.

Deze regionale ronde werd dit jaar voor het eerst in onze geschiedenis bij ons op school gehouden. Een achttal tto-scholen uit het zuiden van het land kwamen met hun deelnemers in het OLC van onze school samen om te zien wie er naar de landelijke finale zou gaan. De speeches waren een minuutje langer dan de schoolronde, onze leerlingen hadden nog een training presenteren gehad van de heer Hoofs, en er werd een question panel toegevoegd zodat de jury alleen maar oog hoefde te hebben voor de deelnemers. Om te zorgen dat iedereen een eerlijke kans zou krijgen werden de leerlingen aangekondigd zonder dat de school erbij genoemd werd en hadden we een ervaren en onafhankelijke jury die niet verbonden was aan onze school. Het werd een wedstrijd op hoog niveau waarbij we op zowel Ilona als Esmée trots konden zijn. De wedstrijd voor de derde klas werd uiteindelijk gewonnen door een leerling van Het College uit Weert. Haar speech droeg de titel “We are the 99%”, een imposante speech over het machtsmisbruik van de 1% die het momenteel voor het zeggen heeft. De wedstrijd voor de tweede klas werd gewonnen door onze eigen Ilona Vermeer, met haar speech “Love, it's not only something you feel it's also something you do”. Een unieke prestatie, zij is namelijk de eerste leerling van onze school die deze eer ten deel valt!

Ilona aanstaande woensdag (17 april) deelnemen aan de nationale finale in theater „de Lieve Vrouw‟ in Amersfoort. Helaas mogen we niet met bussen vol naar Amersfoort om haar aan te moedigen, maar hopelijk zullen de elf toeschouwers Ilona genoeg positieve energie geven om deze finale ook te winnen. Al heeft Ilona deze aanmoedigingen natuurlijk helemaal niet voor nodig en kan ze heel goed op eigen kracht winnen!

Aanstaande woensdag dus allemaal duimen voor Ilona!