Nieuws

Europadag 2018

08 juni 2018

Afgelopen woensdag 6 juni was het dan eindelijk zo ver, de jaarlijkse Europadag vond weer plaats. Na maanden van voorbereidend werk door leerlingen, vakdocenten en de organisatie begon de dag met een spetterende uitvoering van het Europees volkslied. Een grote groep leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar bracht onder begeleiding van leerling Floor Boskamp en docenten Huub Scholten, Maurice Hendriks, Julien Alleleijn en Charles Steffan de Europese hymne uitstekend ten gehore.

Hierna kon de Europadag natuurlijk niet meer stuk. Leerlingen uit 2 (T)VWO hebben gedurende de hele dag hun land zeer enthousiast vertegenwoordigd. Met meer dan 700 bezoekers was dit een aardige klus, maar iedereen wilde natuurlijk die felbegeerde eerste prijs veroveren. Om de bezoekers zover te krijgen dat ze op hun land zouden stemmen, hebben leerlingen van alles uit de kast gehaald. Van hele mooie flyers, PowerPoints, buttons, armbandjes, selfie wedstrijden tot lekker eten. Geen enkele moeite werd gespaard! Dit jaar hadden we zelfs een heuse DJ uit Oostenrijk op bezoek….

Uiteindelijk kon er toch maar echt één groep winnen en dit jaar viel de beurt aan de dames die België vertegenwoordigden. Laura Scheuermann, Laura Haan, Kathleen Scheidt en Sterre Knoben uit VW2B mogen in het najaar 4 dagen naar Italië. De groepjes van Luxemburg en Kroatië werden respectievelijk 2e en 3e. Zij kregen allen een lekkere pizza en ijsbon. Tot slot mag niet onbenoemd blijven dat alle leerlingen het goed gedaan hebben en als beloning een certificaat van deelname in ontvangst hebben mogen nemen. Iedereen nogmaals gefeliciteerd en tot volgend jaar!