Nieuws

CKV/KuBv dagtrip naar Den Haag/Gemeentemuseum

10 september 2018

Hallo CKV- en Kunstleerlingen,

Zin in een leuke Culturele Activiteit samen met wat klasgenoten? Of (voor de kunstleerlingen) een voorbereiding op je kunsttoets/examen op een gezellige manier? (Of sla 2 vliegen in een klap als je beide vakken hebt!) 

Ga dan op 17 november mee naar Den Haag!

We bezoeken eerst het gemeentemuseum en dan de winkelstad. In het gemeentemuseum zijn er diverse supermooie tentoonstellingen naar keuze. In de winkelstad staat prachtige architectuur. Voor de mensen die dat willen is ook het Mauritshuis nog te bezoeken met 'Het meisje met de parel'. Er blijft nog tijd over om een winkel in te duiken (kerstinkopen!) en een lekkere maaltijd te nemen voordat we weer naar huis terug gaan. We reizen heen en terug samen per trein. Een treinticket retour kost je dan max. 15 euro. Het bezoek aan de musea is gratis!

Een gezellige dag op stap dus, met pluspunten voor je schoolwerk!

Wie mee wil, kan zich melden bij Diana Wijnen: d.wijnen@charlemagnecollege.nl

Voor kunstleerlingen: Cultuurperiodes Romantiek, Moderne en Massa onder een dak. Ook de architectuur van het museum is Massa, dus zinvol te bezoeken. Als je al een kijkje wilt nemen welke tentoonstellingen je interessant lijken, kijk je hier:

https://www.gemeentemuseum.nl/nl/tentoonstellingen & http://www.dvda-denhaag.nl/portfolio-category/bijzondere-gebouwen/