Nieuws

Bericht ouders en examenkandidaten

20 maart 2020

Landgraaf, 20 maart 2020

Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen,

Vandaag hebben jullie de algemene update van school ontvangen. Bij de examenkandidaten willen we nog een aantal belangrijke zaken apart onder de aandacht brengen.

Het rooster voor de schoolexamens is gisteren al verstuurd. Daarbij heb je ook een aantal aanwijzingen gekregen. Dit zijn voorschriften die vanwege de richtlijnen van het RIVM strikt moeten worden nageleefd. We zetten ze nog een keer op een rijtje:

  • In het overzicht dat je al hebt gekregen staat precies in welk lokaal je moet zijn, daar ga je als je de school binnenkomt rechtstreeks naar toe. Zorg dat je het schema kent. Je hoeft dan nergens na te vragen of op te zoeken waar je heen moet.
  • In het lokaal is op de tafels aangegeven waar je kunt gaan zitten. De indeling voldoet aan de ruimte-eisen  die het RIVM stelt. Er kan voldoende afstand worden gehouden.
  • De tafels en stoelen worden voor aanvang van de toets schoongemaakt.
  • Na afloop van je toets verlaat je de school direct. Nabespreken doe je of buiten of, nog beter, digitaal vanuit huis.
  • Heb je twee toetsen op een dag en wacht je op school, dan zorg je voor voldoende onderlinge afstand in de kantine. Er is volgende week geen catering aanwezig.

Leerlingen die gezondheidsklachten hebben zoals koorts, loopneus, hoesten of keelpijn mogen helaas niet naar school komen. We realiseren ons dat dit heel vervelend is als je toch graag de toets zou willen maken, maar we kunnen geen uitzondering maken. Wij zijn verplicht leerlingen met dergelijke verschijnselen naar huis te sturen. Als dat moet gebeuren, dan is dat voor de leerling, maar ook voor onze medewerkers erg onaangenaam. Zo’n situatie willen we dan ook heel graag voorkomen. Meld uw kind in deze gevallen daarom alstublieft ziek en houd hem of haar thuis.

Wij vragen ouders hun kind bij ziekte voorafgaand aan de toets per e-mail bij de afdelingsleider ziek te melden. Dit is ook verplicht als de leerling 18 jaar of ouder is. Bij een juiste afmelding heeft de leerling recht op een inhaalwerk op een later tijdstip.

Er gaat een gerucht dat de centrale examens niet doorgaan. Daarvan is geen sprake. Er is alleen bekend dat de regering over het doorgaan van de examens nog een besluit zal nemen. Dat betekent dat wij er op dit moment van uitgaan dat de centrale examens gewoon plaats zullen vinden.

Het is voor iedereen, maar zeker voor examenleerlingen een spannende tijd. We hopen dat het je lukt je toch goed te concentreren op de voorbereiding van de komende toetsen. We wensen jullie daarbij heel veel succes!!

Met vriendelijke groet,

Directie en MT, Charlemagne College Eijkhagen Eijkhagen

Documenten