Nieuws

Aanmelden vervolgonderwijs

03 april 2018

Als leerlingen gaan studeren aan het hoger beroepsonderwijs (hbo) of het wetenschappelijk onderwijs (wo) dienen zij zich vóór 1 mei bij de studie van de keuze aanmelden. Sommige opleidingen aan hbo en universiteit hebben een beperkt aantal plaatsen. Zij kunnen dan een numerus fixus instellen. U kunt op de lijst fixusopleidingen 2018-2019 zien of voor de opleiding van uw keuze een numerus fixus geldt. Bij deze opleidingen ligt de inschrijfdatum veelal op 15 januari 2018. Check voor de zekerheid altijd de site van de hogeschool of universiteit. Hoe eenieder zich moet aanmelden bij het hbo/wo, ziet u in het volgende stappenplan: ‘Inschrijven voor een vervolgopleiding via studielink’ 

Als leerlingen gaan studeren aan een mbo-opleiding dan moeten zij zich rechtstreeks aanmelden bij de desbetreffende mbo-opleiding (ArcusLeeuwenborghGildeCitaverde) etc. Let altijd op: inschrijfdatum en de specifieke eisen.

Leerlingen die gaan studeren aan het mbo, hbo of wo hebben recht op een persoonlijke ov-chipkaart, deze kan aangevraagd worden via www.studentenreisproduct.nl en studiefinanciering kan aangevraagd worden via www.duo.nl Bij de dienst uitvoering onderwijs (duo) kan iedere student geld lenen tegen een gereduceerd rentetarief. Let wel op, het is een voorschot en je komt het terug te betalen. Let op: de site van Duo is in de maand april beperkt bereikbaar, maar vanaf mei 2018 weer helemaal toegankelijk voor alle aanvragen.