Nieuws

‘Europatag am Carolus Magnus Gymnasium’

14 mei 2018

Op woensdag 9 mei werd Eijkhagen wederom uitgenodigd door het Carlous Magnus Gymnasium, onze partnerschool in Übach Palenberg, om deel te nemen aan de jaarlijkse Europadag.

Op deze dag vertegenwoordigen leerlingen in groepjes van vier de Europese landen door middel van het inrichten van een marktkraampje. Bij de kraampjes was allerlei informatie te vinden over onder andere de cultuur, geschiedenis en geografie van de landen. Ook werden heel wat hapjes en drankjes uitgedeeld en was er een enorme diversiteit aan muziek te horen. De sfeer was prima en iedereen was enthousiast.  

De leerlingen van Eijkhagen vertegenwoordigden de kraampjes van Nederland (Janne Smeets, Sally Majeed, Jennifer Jansen en Derija Vulic uit Etv3c) en België (Thomas Stevelmans, Nick Peulen, Alicia Alawerdjan en Caitlyn Huijnen uit Etv3d). De leerlingen hadden zich goed voorbereid en deden zeker niet onder voor de kraampjes van de andere landen. De Duitse leerlingen liepen vooral warm voor de Belgische frites, ter plaatse gebakken door (met name) masterchef Thomas.

Aan het einde van de dag werd het project centraal afgesloten en vond de prijsuitreiking plaats. (Voor de statistieken: Bulgarije ging er met de winst vandoor. Rusland en Denemarken behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats.)

Na afloop van de projectdag werden de Nederlandse leerlingen nog getrakteerd op een ijsje in het centrum van Übach Palenberg. Hier werd, mede door het ontzettend goede weer, oprecht van genoten. 

Op woensdag 6 juni zullen enkele leerlingen van het Carlous Magnus Gymnasium een tegenbezoek brengen en Duitsland en Polen vertegenwoordigen op onze Europadag. We kijken nu al uit naar hun komst!

Meer foto's kijk hier