Aanmelden MBO, HBO, WO

Beste leerlingen, beste ouder(s)/verzorger(s), 

Door het coronovirus zijn alle meeloopdagen en open dagen van het mbo, hbo en wo tot nader orde afgelast. De meeste leerlingen hebben zich in het voorexamenjaar en in het eerste gedeelte van dit schooljaar georiënteerd op hun vervolgstudie. Op het moment dat je toch nog twijfelt raden wij je aan om jezelf nog eens te testen, dit kan met onderstaande gratis te gebruiken test: 

Icares studiekeuzetest

Vervolgens kun je de websites van de diverse onderwijsinstituten bezoeken, waar ook de nodige informatie staat over de opleidingen: Vista, Citaverde, Gilde, Zuyd, Fontys, Universiteit Maastricht, RWTH, TU Eindhoven, Tilburg University etc.   

Als een leerling naar het mbo gaat, dan moet hij/zij zich vóór 1 mei 2020* rechtstreeks via de site van de mbo-opleiding aanmelden. Vervolgens moet er een DDD (Digitaal Doorstroom Dossier) volledig worden ingevuld (elke leerling heeft een persoonlijke brief met ISN nummer en activatiecode ontvangen) en vervolgens moet de leerling de documenten die gevraagd worden opsturen en zorgen dat het dossier compleet is.

Als een leerling naar het hbo/wo gaat moet hij/zij zich vóór 1 juni 2020* inschrijven via studielink. Alle examenleerlingen havo/vwo van Charlemagne College Eijkhagen hebben de folder van studiekeuze123.nl gekregen, waarin alles beschreven staat m.b.t. de aanmelding. Welke stappen iedere leerling moet zetten om zich aan te melden bij het hbo/wo, staat ook in het stappenplan: inschrijven voor een vervolgopleiding via Studielink.

Mocht je vastlopen bij het bovenstaande of vragen hebben, dan kun je die per mail stellen aan: 

Mevrouw Wieffer, decaan 4 vmbo: esm.wieffer@charlemagnecollege.nl

Meneer Didden, decaan 5 havo en 6 vwo: mfw.didden@charlemagnecollege.nl

 

Deze informatie heeft ook eerder gestaan in de nieuwsbrief ouders en op onze website  

* gebaseerd op informatie rijksoverheid mbo 

* gebaseerd op informatie rijksoverheid hoger onderwijs